Rękawy moletowane
Rękawy moletowane przeznaczone są do pakowarek próżniowych typu listwowego (bezkomorowego).
Dzięki specjalnej strukturze z mikroprzetłoczeniami umożliwiają skuteczne i hermetyczne pakowanie produktów spożywczych – zarówno w profesjonalnej gastronomii, jak i w warunkach domowych.
Wykonane z wielowarstwowego materiału PA/PE o grubości 90 mikronów, zapewniają wysoką trwałość i szczelność opakowania.
Rękaw moletowany pozwala na docięcie opakowania do dowolnej długości, co daje większą elastyczność w pakowaniu produktów o nietypowych kształtach i rozmiarach (w szczególności długie produkty, jak np. ryby).
Produkty nadają się do przechowywania żywności w spiżarni, lodówce i zamrażarce, a także do gotowania metodą Sous Vide – w temperaturze do 75°C.
Oferujemy szeroki wybór standardowych szerokości rękawów dostępnych od ręki. Na życzenie realizujemy również rękawy w indywidualnych wymiarach – przygotowywane na zapytanie i wyceniane indywidualnie.
Standardowa długość rolek wynosi 6 metrów, natomiast szerokości mogą być dopasowane indywidualnie – zgodnie z potrzebami klienta.